Facebook

Languages

  • Slovenščina
  • Italiano
  • English
  • Deutsch
  • Hrvatski
Designed by Aaron Burni
Produzione pasta fresca e gnocci

Proizvodnja svežih testenin in svaljkov

Družinsko podjetje Barone d.o.o. iz Sežana se ukvarja z proizvodnjo svežih testenin, svaljkov oz. njokov, raviolov v obliki trikotnika, pravokotnika, kroga, srčka, žepka z različnimi okusi in nadevi. Naša posebnost so ročno izdelani tortelloni z različno obliko in gramaturo. Z proizvodnjo se želimo približati željam naših kupcem. Organizirano imamo dostavo s hladilniki po celo Sloveniji.

Tronchetti z rukolo

Za 4 osebe.

Priprava: 40 minut.
Kuhanje: 30 minut.

  • tronketi Barone
  • 2 stroka česna, fino sesekljana
  • 1 suh in zdrobljen feferon
  • 5 žlic ekstra deviškega olivnega olja
  • 500g olupljenih paradižnikov narezanih na koščke
  • 2 velika šopa rukole narezane na kose
  • 1 na grobo sesekljana zelena
  • 60 g parmezana
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • sol

Na olju prepražimo česen in feferon. Dodamo paradižnik in pustimo pražiti na močnem ognju 15 minut. Tronkete Barone skuhamo v veliki količini slanega kropa. Ko priplavajo na površje, jih odcedimo, damo v jušnik in polijemo z omako, ki smo jo pred tem pripravili. Pripravljeni jedi za boljši okus dodamo rukolo, zeleno, parmezan in peteršilj. Vse skupaj zmešamo in takoj postrežemo.