Facebook

Languages

  • Slovenščina
  • Italiano
  • English
  • Deutsch
  • Hrvatski
Designed by Aaron Burni
Produzione pasta fresca e gnocci

Proizvodnja svežih testenin in svaljkov

Družinsko podjetje Barone d.o.o. iz Sežana se ukvarja z proizvodnjo svežih testenin, svaljkov oz. njokov, raviolov v obliki trikotnika, pravokotnika, kroga, srčka, žepka z različnimi okusi in nadevi. Naša posebnost so ročno izdelani tortelloni z različno obliko in gramaturo. Z proizvodnjo se želimo približati željam naših kupcem. Organizirano imamo dostavo s hladilniki po celo Sloveniji.

Svaljki Barone v račji omaki

Za 4 - 6 oseb. Priprava: 1 ura. Kuhanje: 1 ura in 30 minut.

  • svaljki Barone 1 – 1,5 kg
  • 6 žlic ekstra deviškega olivnega olja
  • 1 sesekljana čebula
  • 1 sesekljana zelena
  • 1 sesekljan korenček
  • 1 sesekljana vejica peteršilja
  • 1 sesekljan strok česna
  • 1 lovorjev list
  • 1 očiščena majhna raca narezana na kose, pripravljena za kuhanje
  • 2 dl suhega belega vina
  • 400 g olupljenih paradižnikov iz konzerve
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata
  • 50 g naribanega parmezana
  • črn poper (sveže mlet)
  • sol

V ponvi na segretem olju 15 minut pražimo čebulo, zeleno, korenček in peteršilj. Nato dodamo česen, lovorov list, kose race. Med praženjem zalivamo z vinom. Solimo, popopramo, dodamo olupljen paradižnik in razredčeno konzervo z malo vode. Ponev pokrijemo in pustimo kuhati približno 1 uro na srednjem ognju. Med kuhanjem večkrat pomešamo. Po končanem kuhanju iz ponve vzamemo kose race, jim očistimo kosti in sesekljamo na večje koščke. Očiščene koščke ponovno damo v ponev z ostalimi sestavinami in pustimo kuhati še dodatnih 15 minut.
Svaljke Barone skuhamo v veliki količini slanega kropa. Ko priplavajo na površje, jih odcedimo, damo v jušnik in polijemo z zgoraj pripravljeno račjo omako. Pripravljeno jed posujemo s parmezanom in postrežemo.