Facebook

Languages

  • Slovenščina
  • Italiano
  • English
  • Deutsch
  • Hrvatski
Designed by Aaron Burni
Produzione pasta fresca e gnocci

Proizvodnja svežih testenin in svaljkov

Družinsko podjetje Barone d.o.o. iz Sežana se ukvarja z proizvodnjo svežih testenin, svaljkov oz. njokov, raviolov v obliki trikotnika, pravokotnika, kroga, srčka, žepka z različnimi okusi in nadevi. Naša posebnost so ročno izdelani tortelloni z različno obliko in gramaturo. Z proizvodnjo se želimo približati željam naših kupcem. Organizirano imamo dostavo s hladilniki po celo Sloveniji.

Peresniki z beluši

Za 4 osebe. Priprava: 20 minut. Kuhanje: 20 minut.

  • 350 g belušev, olupljenih in narezanih na koščke
  • 4 žlice ekstra deviškega olivnega olja
  • 2 sesekljana stroka česna
  • 3 zreli olupljeni paradižniki brez semen, narezani na koščke
  • 2 rumenjaka
  • 50 g naribanega ovčjega sira
  • 350 g jajčnih peresnikov Barone
  • bel poper
  • sol

Koščke belušev pokuhamo v vreli vodi, da postanejo mehki. V kozici segrejemo olje in popražimo česen, nato dodamo paradižnik. Pražimo približno 15 minut. Posolimo in popopramo. V skledi zmešamo rumenjake z ovčjim sirom in poprom. Testenine skuhamo v slanem kropu, jih odcedimo in zmešamo z jajci in sirom. Dodamo beluše, paradižnikovo omako in postrežemo.