Facebook

Languages

  • Slovenščina
  • Italiano
  • English
  • Deutsch
  • Hrvatski
Designed by Aaron Burni
Produzione pasta fresca e gnocci

Proizvodnja svežih testenin in svaljkov

Družinsko podjetje Barone d.o.o. iz Sežana se ukvarja z proizvodnjo svežih testenin, svaljkov oz. njokov, raviolov v obliki trikotnika, pravokotnika, kroga, srčka, žepka z različnimi okusi in nadevi. Naša posebnost so ročno izdelani tortelloni z različno obliko in gramaturo. Z proizvodnjo se želimo približati željam naših kupcem. Organizirano imamo dostavo s hladilniki po celo Sloveniji.

Strozzapreti z rukolo

Za 4 osebe. Priprava: 15 minut. Kuhanje: 30 minut.

  • 500 g očiščene in oprane rukole
  • 350 g strozzapretov
  • 4 žlice ekstra deviškega olivnega olja
  • 2 sesekljana stroka česna
  • 80 g naribanega parmezana
  • 6 žlic paradižnikove omake
  • sol

V globoki ponvi zavremo osoljeno vodo. Dodamo rukolo in po petih minutah še testenine. V drugi ponvi segrejemo olje in česen. Ko so strozzapreti al dente kuhani, jih odcedimo z zelenjavo vred. Nato jih damo v ponev z oljem in česnom in jih premešamo za kakšno minuto, dodamo žlico vode in jih še malo pokuhamo. Odstavimo jih iz ognja, dodamo parmezan in paradižnikovo omako. Še enkrat pomešamo in serviramo.