Facebook

Languages

  • Slovenščina
  • Italiano
  • English
  • Deutsch
  • Hrvatski
Designed by Aaron Burni
Produzione pasta fresca e gnocci

Proizvodnja svežih testenin in svaljkov

Družinsko podjetje Barone d.o.o. iz Sežana se ukvarja z proizvodnjo svežih testenin, svaljkov oz. njokov, raviolov v obliki trikotnika, pravokotnika, kroga, srčka, žepka z različnimi okusi in nadevi. Naša posebnost so ročno izdelani tortelloni z različno obliko in gramaturo. Z proizvodnjo se želimo približati željam naših kupcem. Organizirano imamo dostavo s hladilniki po celo Sloveniji.

Fuži po istrsko s krompirjem in klobaso

Sestavine za 2 osebi:

- 200g fužev

- 2 sveži klobasi

- 1 srednje velik krompir

- 1 žlica paradižnikovega koncentrata

- ekstra deviško oljčno olje

- sol in poper

 

Najprej pripravimo omako za testenine, saj se te skuhajo že v dobri minuti.

Olupimo krompir, ga narežemo na rezine in nato na majhne kocke (manjše so, prej se bodo skuhale). Krompirjeve kocke pol ure namakamo v posodi z malo hladne vode, da izločijo nekaj škroba. Nato jih dobro osušimo in postavimo v ponev z nekaj kapljicami ekstra deviškega oljčnega olja. 

Zatem krompirju dodamo sesekljano klobaso in paradižnikov koncentrat, ki smo ga prej razredčili v malo tople vode. Dobro premešamo in med kuhanjem dodamo primerno količino tople vode, da bo omaka na koncu temna in gosta. 

Popramo in solimo po okusu. Nato skuhamo še testenine. Ko priplavajo na površje, jih odcedimo in sotiramo v ponvi z omako. Postrežemo (parmezana nisem uporabil, ker je bila omaka že sama zelo okusna).

 

Dober tek!